21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günümüz Kutlu Olsun

Geri Eklenme Tarihi : 21-12-2017
21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günümüz Kutlu Olsun
 
 
            Sosyal bir oluşum olan kooperatifçilik, dünyada ilk olarak 1816'da İngiltere'de başlamıştır. Ülkemizde ise 1863 yılında Mithat paşa tarafından "Memleket Sandığı" adıyla kurulmuştur. Ülkenin kalkınmasında büyük bir payı olan kooperatifler, kar amacı gütmeden iş birliği ve dayanışma amacıyla kurulmuştur. Kooperatifler birlikte çalışmanın ortaya koyduğu ve birlikte yaşama ruhunu en güzel şekilde yansıtan kuruluşlardır. Üreticiler, mal üretir. Ürünlerin değerlerini satabilmek, emeklerinin karşılığını alabilmek  isterler. bunu tek başlarına başarmakta zorlanırlar. tüketiciler ise ucuz ve kaliteli mal almak isterler. Buradaki amaç; verimli çalışmak, ortak ihtiyaçlarını karşılamak, emek ve ürünlerini değerlendirmektir.
 
Kooperatif, "Birlikten kuvvet doğar" anlayışıyla barışa giden yolda yürümemize yardımcı olup öncülük eder. Toplumun ekonomik ve sosyal yönlerden kalkınmasında önemli rol oynar. iyi yönetilen, başarılı çalışmalar yaparak halkın desteğini kazanan kooperatifler, bulundukları çevreye kooperatif hizmetlerinin yanı sıra birçok sosyal ve kültürel etkinlikler de getirmekte ve ülke kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılmasına yardımcı olmaktadırlar.
 
Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; " Muhakkak surette birleşmede kuvvet vardır. Kooperatif yapmak maddi ve manevi kuvvetleri zeka ve maharetleri birleştirmektir.
 
 
 
 
 
 

 

 
 

 

SS Güney Eczacıları Üretim Temin ve Dağıtım Kooperatifi

Mesudiyet Mahallesi 112. Cadde No: 39 Akdeniz / MERSİN

0(324) 241 10 00

Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

© gek.org.tr | Güney Ecza Kooperatifi Bilişim Sistemleri | Tüm Hakları Saklıdır

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin!

Facebook Instagram Linkedin X Youtube